Kål- och köttfärsgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kål- och köttfärsgryta

En utmärkt gryta vars smakkombination är en ren fullträff! Du kokar ihop köttfärsen med kål och lök och smaksätter med soja, råsocker och vinäger. Tillsammans med nykokt potatis och rårörda lingon blir grytan en toppenrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolök och vitkål.
  2. Stek all lök och köttfärs i oljan. Blanda ner kålen och låt den steka med några minuter. Blanda ner soja, vinäger och råsocker och koka ca 5 minuter. Smaka av med peppar och ev salt.
  3. Till servering: Servera köttfärsgrytan med potatis, rårörda lingon och bröd.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitkål (à 300 g)
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 3 msk soja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk råsocker
  • peppar
  • ev salt
Till servering
  • potatis
  • rårörda lingon
  • bröd
Lägg till i inköpslistan