Kål- och köttfärsgryta

Betyg 4.2 av 5.
98 personer har röstat
21
Kål- och köttfärsgryta

En utmärkt gryta vars smakkombination är en ren fullträff! Du kokar ihop köttfärsen med kål och lök och smaksätter med soja, råsocker och vinäger. Tillsammans med nykokt potatis och rårörda lingon blir grytan en toppenrätt!

Kål- och köttfärsgryta

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 klyfta vitkål (à 300 g)
1 msk olja
500 g köttfärs
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
2 msk råsocker
peppar
ev salt

Till servering

potatis
rårörda lingon
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
98 personer har röstat

Kommentarer

Gott men lite för sött, skall minska ner sockret nästa gång

Kristina

2024-10-24

Behövs mer soya och vinäger för att få smak

Maria

2024-10-06

Hej! Sojan, ska det vara japansk eller kinesisk? Det är ju en avsevärd skillnad. Hälsningar Kersti

Kersti

2024-01-02

Testa liknande recept

Kålpudding från pannan
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Höstgryta med kål och morötter
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitkålssallad med bönor och morötter
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsdolmar i tomatsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med kål- och chiliwok
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga