Kål- och köttfärsgryta
En utmärkt gryta vars smakkombination är en ren fullträff! Du kokar ihop köttfärsen med kål och lök och smaksätter med soja, råsocker och vinäger. Tillsammans med nykokt potatis och rårörda lingon blir grytan en toppenrätt!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 klyfta vitkål (à 300 g)
1 msk olja
500 g köttfärs
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
2 msk råsocker
peppar
ev salt
Till servering
potatis
rårörda lingon
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott men lite för sött, skall minska ner sockret nästa gång
Kristina
2024-10-24Behövs mer soya och vinäger för att få smak
Maria
2024-10-06Hej! Sojan, ska det vara japansk eller kinesisk? Det är ju en avsevärd skillnad. Hälsningar Kersti
Kersti
2024-01-02