Kål- och köttfärsgryta

Betyg 4.2 av 5.
93 personer har röstat
19
Kål- och köttfärsgryta

En utmärkt gryta vars smakkombination är en ren fullträff! Du kokar ihop köttfärsen med kål och lök och smaksätter med soja, råsocker och vinäger. Tillsammans med nykokt potatis och rårörda lingon blir grytan en toppenrätt!

Kål- och köttfärsgryta

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   klyftor vitlök
1   purjolök
1   klyfta vitkål (à 300 g)
1 msk  olja
500 g  köttfärs
3 msk  soja
3 msk  balsamvinäger
2 msk  råsocker
peppar
ev salt

Till servering

potatis
rårörda lingon
bröd

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
93 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Sojan, ska det vara japansk eller kinesisk? Det är ju en avsevärd skillnad. Hälsningar Kersti

Kersti

2024-01-02

Lättlagat, och gott. Använde savoykål som jag tycker har en god smak

Ewa

2023-10-08

Jättegott. Jag testade även att göra om receptet lite. Tog betydligt mer vitkål (nu på sommaren när den är grön och späd) och tillsatte även lite röda linser. Valde bort potatis o lingon till förmån för nudlar. Ris skulle också passa bra. Supergott, funkar att bjuda på !!

Siv

2023-06-20

Testa liknande recept

Kålpudding från pannan
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Höstgryta med kål och morötter
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsdolmar i tomatsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vitkålssallad med bönor och morötter
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bratwurst med syrad vitkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga