Kål- och köttfärsgryta

En utmärkt gryta vars smakkombination är en ren fullträff! Du kokar ihop köttfärsen med kål och lök och smaksätter med soja, råsocker och vinäger. Tillsammans med nykokt potatis och rårörda lingon blir grytan en toppenrätt!

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 klyfta vitkål (à 300 g)
1 msk olja
500 g köttfärs
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
2 msk råsocker
peppar
ev salt
Till servering
potatis
rårörda lingon
bröd
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lättlagat, och gott. Använde savoykål som jag tycker har en god smak
Ewa
2023-10-08Jättegott. Jag testade även att göra om receptet lite. Tog betydligt mer vitkål (nu på sommaren när den är grön och späd) och tillsatte även lite röda linser. Valde bort potatis o lingon till förmån för nudlar. Ris skulle också passa bra. Supergott, funkar att bjuda på !!
Siv
2023-06-20Supergött. Lagat denna rätt flera gånger
Ann-charlotte
2023-05-31