Kål- och köttfärsgryta

En utmärkt gryta vars smakkombination är en ren fullträff! Du kokar ihop köttfärsen med kål och lök och smaksätter med soja, råsocker och vinäger. Tillsammans med nykokt potatis och rårörda lingon blir grytan en toppenrätt!

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 klyfta vitkål (à 300 g)
1 msk olja
500 g köttfärs
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
2 msk råsocker
peppar
ev salt
Till servering
potatis
rårörda lingon
bröd
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inte lätt när man har hjärndimma , höll på o glömma vitkålen som jag redan hade strimmlat ,så den kom i sist men lika bra slutresultat...
Therése
2025-01-06Halverade mängden grönsaker.
Daniel
2025-01-03Gott men lite för sött, skall minska ner sockret nästa gång
Kristina
2024-10-24