Lax med rom- och gräslökssås

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
0
Lax med rom- och gräslökssås

Lax med sås är en fiskrätt med enklast möjliga tillagning som alla kan lyckas med. Röd caviar ger både sälta och fin färg till den kalla crème fraiche såsen som även smakar bra till rökt fisk eller skaldjur. Serverad med broccoli och citron blir det härliga färger på middagstallriken.

Lax med rom- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax (à ca 140 g)
1 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
1/2 citron
1 kruka gräslök
75 g röd caviar
2 dl crème fraiche

Till servering

färskpotatis
grönsallad
mangoldskott
citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2529 KJ / 604 kCal
Fett32.8 g
Kolhydrater37.1 g
Protein37.1 g

Testa liknande recept

Kolja med dillig romsås
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Laxpytt med caviar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med romsås
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronbakad lax med sparris och caviarsås
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkröra i smördeg med caviar
Betyg 2.7 av 5.
115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga