Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med rom- och gräslökssås

Lax med sås är en fiskrätt med enklast möjliga tillagning som alla kan lyckas med. Röd caviar ger både sälta och fin färg till den kalla crème fraiche såsen som även smakar bra till rökt fisk eller skaldjur. Serverad med broccoli och citron blir det härliga färger på middagstallriken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn laxen i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  3. Riv det yttersta skalet av citronen, skär den sedan i klyftor. Skär gräslöken fint.
  4. Blanda citronskal, gräslök, caviar och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Till servering: Servera laxen med kokt potatis, romsås, broccoli och citronklyftor.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Använd laktosfritt matfett eller matolja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkproteinfritt matfett eller matolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à ca 140 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 1 kruka gräslök
  • 75 g röd caviar
  • 2 dl crème fraiche
Till servering
  • färskpotatis
  • grönsallad
  • mangoldskott
  • citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2529 kJ / 604 kCal