Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronbakad lax med sparris och caviarsås

Den här citronbakade laxen serveras med sparris, morötter och caviarsås. Den går fort att laga – drygt tio minuter på grillen – och passar perfekt till lunch en solig sommardag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa sparris och morötter och vänd dem i oljan. Krydda med salt och nymald peppar.
  2. Lägg laxen i en grillform. Skölj och riv skalet av citronen. Krydda laxen med salt, nymald peppar och citronskal.
  3. Hacka dillen och blanda den med crème fraiche och caviar. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  4. Grilla laxen, sparrisen och morötterna på indirekt grill ca 10 minuter. Laxens innertemperatur ska vara ca 56°C.
  5. Till servering: Pressa citronsaft över den grillade laxen och servera med grönsaker, sås och kokt potatis.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj annan smaksatt crème fraiche eller smaksätt en laktosfri crème fraiche med lite riven pepparrot, rivet citronskal och pressad citron.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite riven pepparrot, rivet citronskal och pressad citron.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g grön sparris
  • 250 g morötter
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 citron
  • 20 g dill
  • 2 dl crème fraiche pepparrot & citron
  • 80 g röd caviar
Till servering
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2568 kJ / 614 kCal