Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpytt med caviar

Underbar laxpytt med potatis, gul lök och sparris. En mättande och god variant av den klassiska pytt i pannan. Laxpytten garnerar du med en klick tångkaviar och hackad dill eller gräslök. Smaklig måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar.
  2. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen. Skär den fina delen av sparrisen i centimetertjocka bitar. Koka i ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt dem sedan rinna av.
  3. Fräs lök och potatis lätt i lite olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter. Rör ner sparrisen.
  4. Fräs laxen separat i en teflonpanna ca 2 minuter och blanda ner i pytten. Smaksätt med salt och peppar. Skölj citronen, riv ner skalet och pressa i saften.
  5. Garnera pytten med en klick tångcaviar och hackad dill eller gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar (kan uteslutas)
  • 10 kokta potatisar (gärna färskpotatis, 10 vanliga potatisar motsvarar ca 500 g)
  • 400 g laxfilè
  • 300 g färsk grön sparris
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 50 g röd caviar (gärna tångkaviar)
  • 2 msk hackad dill eller gräslök
Lägg till i inköpslistan