Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kallrökt lax med ljummen potatissallad

Ett fräscht och förstklassigt recept på kallrökt lax med ljummen potatissallad! Den härliga salladen gör du av sommarpotatis, salladsärter, rädisor, basilika och nötig mâchesallad. Vänd ner gräddfil, smaksatt med citron och pepparrot, i salladen och servera tillsammans med lax och citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta och skölj potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Koka salladsärterna ett par minuter och spola dem kalla. Dela dem på längden.
  3. Skölj och skiva rädisorna. Plocka och grovhacka basilikan.
  4. Skölj citronen, riv skalet och skär halva citronen i klyftor. Skala och riv pepparroten. Blanda citronskal och pepparot med gräddfilen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Blanda potatis, salladsärter, rädisor, basilika och sallad. Vänd ner gräddfilen.
  6. Servera laxen med potatissalladen och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g sommarpotatis
  • 150 g salladsärtor
  • 1/2 knippa rädisor
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 citron
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 65 g mâchesallad
  • 400 g kallrökt lax
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2053 kJ / 490 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer