Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Inkokt lax med ärtkräm och krasse

Att koka upp lax är ju en genialisk idé! De små kuberna läggs ned i den varma lagen, och under tiden mixas en härligt grön ärtkräm ihop. En fräsch rätt som låter dig njuta mer av sensommaren!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Skölj och koka potatisen.
  3. Lax: Koka upp vatten, salt och vinäger i en vid kastrull med lock. Tag bort kastrullen från värmen. Skär laxen i 3x3 cm kuber och lägg ned i lagen. Lägg på ett lock och låt dra i 8-10 minuter.
  4. Ärtkräm: Mixa ärterna i en matberedare tillsammans med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  5. Klipp krassen.
  6. Lax: Lyft upp laxen från lagen.
  7. Servera laxen med potatis, ärtkräm, sallad och krasse.

För alla

Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna krämen med mortlat fänkålsfrö.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g sommarpotatis
Lax
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 600 g lax
Ärtkräm
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 dl yoghurt (10%)
  • salt
  • peppar
  • 65 g mâchesallad
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1994 kJ / 476 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer