Inkokt lax med ärtkräm och krasse
![Inkokt lax med ärtkräm och krasse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_201599/cf_259/inkokt_lax_med_artkram_och_krasse.jpg)
Att koka upp lax är ju en genialisk idé! De små kuberna läggs ned i den varma lagen, och under tiden mixas en härligt grön ärtkräm ihop. En fräsch rätt som låter dig njuta av dom goda smakerna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
![Inkokt lax med ärtkräm och krasse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_201599/cf_259/inkokt_lax_med_artkram_och_krasse.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g sommarpotatis
Lax
1 l vatten
2 tsk salt
4 msk vitvinsvinäger
600 g lax
Ärtkräm
250 g gröna ärtor
1/2 dl yoghurt (10%)
salt
peppar
1 ask krasse
65 g mâchesallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna krämen med mortlat fänkålsfrö.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 476 kCal
Fett14 g
Salt7.6 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer