Inkokt lax med ärtkräm och krasse
Att koka upp lax är ju en genialisk idé! De små kuberna läggs ned i den varma lagen, och under tiden mixas en härligt grön ärtkräm ihop. En fräsch rätt som låter dig njuta av dom goda smakerna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g sommarpotatis
Lax
1 l vatten
2 tsk salt
4 msk vitvinsvinäger
600 g lax
Ärtkräm
250 g gröna ärtor
1/2 dl yoghurt (10%)
salt
peppar
1 ask krasse
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 476 kCal
Fett14 g
Salt7.6 g
Kolhydrater47 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer