Inkokt lax med ärtkräm och krasse

2
0 Klimatsmart
Inkokt lax med ärtkräm och krasse

Att koka upp lax är ju en genialisk idé! De små kuberna läggs ned i den varma lagen, och under tiden mixas en härligt grön ärtkräm ihop. En fräsch rätt som låter dig njuta mer av sensommaren!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Inkokt lax med ärtkräm och krasse

Ingredienser

4 portioner
900 g
sommarpotatis

Lax

1 l
vatten
2 tsk
salt
4 msk
vitvinsvinäger
600 g
lax

Ärtkräm

250 g
gröna ärtor
1/2 dl
yoghurt (10%)
-
salt
-
peppar
1
ask krasse
65 g
mâchesallad

För alla

Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna krämen med mortlat fänkålsfrö.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 476 kCal
Fett 14 g
Salt 7.6 g
Kolhydrater 47 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept