Kallrökt lax med ägg pepparrot och dill
Kallrökt lax och potatis, i sin finaste form om vi får säga det själva! Med här följer nämligen ägg, pepparrot, dill, rädisor och gräddfil. Och några andra smakhöjare. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 ägg
1 förp färsk dill (à 20 g)
3 dl gräddfil
1 msk riven pepparrot
salt
peppar
125 g rädisor
1/2 isbergssalladshuvud
2 tsk olja
1 tsk vitvinsvinäger
350 g kallrökt skivad lax
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Blanda olja och vinäger med 1 tsk dijonsenap till en dressing och blanda med salladen (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Toppen
Else
2022-12-31