Kallrökt lax med ägg pepparrot och dill

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Kallrökt lax med ägg pepparrot och dill

Kallrökt lax och potatis, i sin finaste form om vi får säga det själva! Med här följer nämligen ägg, pepparrot, dill, rädisor och gräddfil. Och några andra smakhöjare. Det är bara att äta och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022

Kallrökt lax med ägg pepparrot och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
4 ägg
1 förp färsk dill (à 20 g)
3 dl gräddfil
1 msk riven pepparrot
salt
peppar
125 g rädisor
1/2 isbergssalladshuvud
2 tsk olja
1 tsk vitvinsvinäger
350 g kallrökt skivad lax

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Toppen

Else

2022-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrotskräm
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxtartar med äpple och pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotssoppa med skivade rädisor
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadosallad med rädisor och pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga