Messmörsnittar med rökt lax
En liten förrätt eller snittar inspirerade av Norrland där en len messmörskräm bryter mot den rökta laxsmaken och frisk gräslök. Fräs lök, blanda med färskost och messmör, krydda med gräslök och lägg upp snyggt på tunnbröd med bitar av rökt lax på toppen.
Ingredienser
10 portioner
2 schalottenlökar
1 msk smör
1/2 dl messmör
100 g färskost
1/2 kruka gräslök
10 bitar tunnbröd
200 g kallrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per snitt.<br />
Energi393 KJ / 94 kCal
Fett6 g
Kolhydrater4.2 g
Protein5.8 g
Kommentarer
Helt ok men tunnbröden blir snabbt geggiga. Nästa gång testar jag att hacka ner laxen i såsen och servera som en dip till tunnbrödsbitar för att behålla knaprigheten i brödet.
Sara kristina
2024-12-02Hej Lisbeth! Det är hårt tunnbröd vi har använt.
Redaktionen
2013-12-06Undrar om det är hårt eller mjukt tunnbröd i receptet????
Lisbeth
2013-12-02