Dinkelbröd med lingon och fänkål
Vad sägs om ett nyttigt och gott julbröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn med fibrer. Lingon och fänkål gör brödet matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta juletidens dagar med.
Ingredienser
1 bröd
Bröd
matfett (till formen)
5 dl siktat dinkelmjöl (275 g)
1 dl fiberhavregryn
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk salt
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
4 dl naturell yoghurt (3%)
1 dl rårörda lingon
Topping
hackade nötter
solroskärnor (eller pumpakärnor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7046 KJ / 1684 kCal
Fett50 g
Salt9.38 g
Kolhydrater227 g
Protein60 g
Kommentarer
Ett favoritbröd hemma. Jag brukar ta 3 dl dinkel och 2 dl grahamsmjöl. Använder färdig brödkrydda istället för bara fänkål.
Niclas
2023-12-17Jättegott! Lägger i solrosfrön och pumpakärnor.
Amanda
2023-01-28Super gott! Skivar och fryser in.
Jenny
2022-09-26