Dinkelbröd med lingon och fänkål

Betyg 3.4 av 5.
123 personer har röstat
5
Dinkelbröd med lingon och fänkål

Vad sägs om ett nyttigt och gott julbröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn med fibrer. Lingon och fänkål gör brödet matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta juletidens dagar med.

Dinkelbröd med lingon och fänkål

Ingredienser

1 bröd

Bröd

matfett (till formen)
5 dl siktat dinkelmjöl (275 g)
1 dl fiberhavregryn
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk salt
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
4 dl naturell yoghurt (3%)
1 dl rårörda lingon

Topping

hackade nötter
solroskärnor (eller pumpakärnor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
123 personer har röstat

Kommentarer

Ett favoritbröd hemma. Jag brukar ta 3 dl dinkel och 2 dl grahamsmjöl. Använder färdig brödkrydda istället för bara fänkål.

Niclas

2023-12-17

Jättegott! Lägger i solrosfrön och pumpakärnor.

Amanda

2023-01-28

Super gott! Skivar och fryser in.

Jenny

2022-09-26

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7046 KJ / 1684 kCal
Fett50 g
Salt9.38 g
Kolhydrater227 g
Protein60 g

Testa liknande recept

Bovetelimpa med aprikoser & frön
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkelbröd med frukt och nötter
Betyg 4.7 av 5.
236 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkel- och rågknäcke med frön
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade parmesanbröd
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Victorias dinkelbaguetter
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizzadeg romana
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga