Dinkelbröd med lingon och fänkål

120
3
Dinkelbröd med lingon och fänkål

Vad sägs om ett nyttigt och gott julbröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn med fibrer. Lingon och fänkål gör brödet matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta juletidens dagar med.

Dinkelbröd med lingon och fänkål

Ingredienser

1 bröd

Bröd

matfett (till formen)
5 dl siktat dinkelmjöl (275 g)
1 dl fiberhavregryn
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk salt
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
4 dl naturell yoghurt (3%)
1 dl rårörda lingon

Topping

hackade nötter
solroskärnor (eller pumpakärnor)

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Ont om tid? Baka dessa Scones med torkad frukt istället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

120

Kommentarer

Jenny

2022-09-26

Super gott! Skivar och fryser in.

Magnus

2017-03-26

Supergott bröd! Jag hade i hälften dinkel fullkorn. Man kan även improvisera fritt med att tillsätta chiafrön och annat. Busenkelt o gött.

Mona-lisa

2016-10-18

Jättegott har bakat det flera gånger

Näringsvärde per portion

Energi 7046 KJ / 1684 kCal
Fett 50 g
Salt 938 g
Kolhydrater 227 g
Protein 60 g
Läs mer om näringsvärden