Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Dinkelbröd med lingon och fänkål

Vad sägs om ett nyttigt och gott julbröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn med fibrer. Lingon och fänkål gör brödet matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta juletidens dagar med.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj en avlång bakform, ca 1 1/2 liter, med matfett.
  3. Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke. Mortla fänkålen med saltet.
  4. Blanda ner kryddsaltet, linfrön och bikarbonat i mjölblandningen. Rör ner yoghurten och lingonen, blanda till en kladdig deg.
  5. Häll degen i formen och knacka formen mot en bänk så att degen fördelar sig jämnt. Strö på toppingen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Tips

Ont om tid? Baka dessa Scones med torkad frukt istället.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
Bröd
  • matfett (till formen)
  • 5 dl siktat dinkelmjöl (275 g)
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl naturell yoghurt (3%)
  • 1 dl rårörda lingon
Topping
  • hackade nötter
  • solroskärnor (eller pumpakärnor)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 7046 kJ / 1684 kCal