Kallrökt lax med ägg pepparrot och dill

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kallrökt lax med ägg pepparrot och dill

Kallrökt lax och potatis, i sin finaste form om vi får säga det själva! Med här följer nämligen ägg, pepparrot, dill, rädisor och gräddfil. Och några andra smakhöjare. Det är bara att äta och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022

Kallrökt lax med ägg pepparrot och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
4 ägg
1 förp färsk dill (à 20 g)
3 dl gräddfil
1 msk riven pepparrot
salt
peppar
125 g rädisor
1/2 isbergssalladshuvud
2 tsk olja
1 tsk vitvinsvinäger
350 g kallrökt skivad lax

Gör så här

00:09:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Toppen

    Else

Näringsvärde per portion

Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sallad på rökt kalvlägg
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxtartar med äpple och pepparrot
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokt lax med pepparrotskräm
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pepparrotssoppa med skivade rädisor
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad