Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Blomkål- och ostsoppa med krasse och rökt skinka

En god och matig soppa som passar perfekt en kylig höstkväll! Välj ost efter smak – len och krämig eller kryddigt lagrad, bägge sorterna sätter fin karaktär på soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålen i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs lök och blomkål i oljan i en kastrull. Häll på buljongen och koka sakta 10-15 minuter. Tillsätt osten och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Strimla skinkan och klipp krassen och blanda dem.
  4. Servera soppan med skink- och krasseblandningen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck i ”tipset”.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt i ”tipset”.

Tips

Tillsätt 1/2 dl mjölk mot slutet av mixningen så får du ett härligt skum på din soppa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 l hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • 2 dl riven ost
  • salt och svartpeppar
  • 80 g skivad rökt skinka
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 839 kJ / 200 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept