Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Matjessallad

Krämig och fantastisk är ord som beskriver den här matjessalladen. Enkel att tillaga och efter en tid i kylen blir aromerna intensiva och smakfulla. Perfekt tillbehör på midsommarmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär matjesfiléerna i små bitar. Finhacka rödlöken. Skär potatisarna i små tärningar.
  2. Rör ihop gräddfil, majonnäs och kaviar. Vänd ner dillen och persiljan, därefter matjes, lök och potatis.
  3. Låt stå kallt i 1-2 dygn för att ta smak.

För alla

Matjesallad är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: dubbla mängden gräddfil, smaksätt med lite fransk senap och uteslut majonnäsen, eller välj äggfri specialmajonnäs.
Gör laktosfri: byt grädden mot laktosfritt alternativ, välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller sojabaserad yoghurt. Använd äkta majonnäs (lättprodukterna innehåller mjölk).

Tips

Matjessallad och -tårta är utmärkta rätter att göra om det blir sillrester, men de är givetvis goda att göra annars också. Och visst kan matjesbuffén "förstärkas " med en eller båda rätterna..

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 400 g matjessill (hela filéer eller bitar)
  • 1 rödlök
  • 5 kokta potatisar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 4 msk kaviar på tub
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 32 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer