Matjessallad

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Matjessallad

Krämig och fantastisk är ord som beskriver den här matjessalladen. Enkel att tillaga och efter en tid i kylen blir aromerna intensiva och smakfulla. Perfekt tillbehör på midsommarmiddagen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Matjessallad

Ingredienser

10 portioner
ca 400 g  matjessill (hela filéer eller bitar)
1   rödlök
5   kokta potatisar
1 1/2 dl  gräddfil
1 1/2 dl  majonnäs
4 msk  kaviar på tub
1/2 dl  finskuren dill
1/2 dl  finhackad persilja

För alla

Matjesallad är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: dubbla mängden gräddfil, smaksätt med lite fransk senap och uteslut majonnäsen, eller välj äggfri specialmajonnäs.
Gör laktosfri: byt grädden mot laktosfritt alternativ, välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller sojabaserad yoghurt. Använd äkta majonnäs (lättprodukterna innehåller mjölk).

Gör så här

Tips

Matjessallad och -tårta är utmärkta rätter att göra om det blir sillrester, men de är givetvis goda att göra annars också. Och visst kan matjesbuffén "förstärkas " med en eller båda rätterna..

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!!! Gör salladen varje midsommar.

Gunnel

2008-06-18

Näringsvärde per portion

Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett32 g

Testa liknande recept

Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med lök och kaviargrädde
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubberöra à la Lascha
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nubberöra
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga