Krämig och fantastisk är ord som beskriver den här matjessalladen. Enkel att tillaga och efter en tid i kylen blir aromerna intensiva och smakfulla. Perfekt tillbehör på midsommarmiddagen.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2005
Matjesallad är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: dubbla mängden gräddfil, smaksätt med lite fransk senap och uteslut majonnäsen, eller välj äggfri specialmajonnäs.
Gör laktosfri: byt grädden mot laktosfritt alternativ, välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller sojabaserad yoghurt. Använd äkta majonnäs (lättprodukterna innehåller mjölk).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gunnel
2008-06-18Jättegott!!! Gör salladen varje midsommar.