Matjessallad

1
1
Matjessallad

Krämig och fantastisk är ord som beskriver den här matjessalladen. Enkel att tillaga och efter en tid i kylen blir aromerna intensiva och smakfulla. Perfekt tillbehör på midsommarmiddagen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Matjessallad

Ingredienser

10 portioner
ca 400 g matjessill (hela filéer eller bitar)
1 rödlök
5 kokta potatisar
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
4 msk kaviar på tub
1/2 dl finskuren dill
1/2 dl finhackad persilja

För alla

Matjesallad är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: dubbla mängden gräddfil, smaksätt med lite fransk senap och uteslut majonnäsen, eller välj äggfri specialmajonnäs.
Gör laktosfri: byt grädden mot laktosfritt alternativ, välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller sojabaserad yoghurt. Använd äkta majonnäs (lättprodukterna innehåller mjölk).

Gör så här

Tips

Matjessallad och -tårta är utmärkta rätter att göra om det blir sillrester, men de är givetvis goda att göra annars också. Och visst kan matjesbuffén "förstärkas " med en eller båda rätterna..

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Gunnel

2008-06-18

Jättegott!!! Gör salladen varje midsommar.

Näringsvärde per portion

Energi 1640 KJ / 390 kCal
Fett 32 g
Läs mer om näringsvärden