Godaste fisksåsen
Du kommer att bli överraskad över att den här kanongoda fisksåsen är så lättlagad och dessutom går så fort att göra. Oerhört smarrig och idealisk till fisken.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl crème fraiche eller gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk honungssenap
1/2 litet syrligt äpple
1 liten ättiksgurka
2 msk finhackad gul lök
2 msk hackad dill
2 msk kapris
salt
nymald svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Fiskfiléer behöver bara vändas i mjöl och sedan stekas i smör, margarin eller olja i medelhet panna. Om fisken steks för länge blir den torr och tappar smak. Måste fisken vänta på såsen och potatisen är det bäst att lägga den i folie och varmhålla i ugnen på knappt 100°C. Den mesta fisken ska ätas så färsk som möjligt, men vissa större fiskar vinner på lagring.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Senap?
Per henrik
2018-02-28Hej Per Henrik! Japp, honungssenap ska det vara i. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-01jag har också uteslutet kaprisen och den var god ändå
Gunilla
2009-08-02Underbart god! Uteslöt kaprisen, skulle nog ha blivit för salt tror jag.Den passar nog till all fisk och pate.Väl värd att göra.
Agneta
2006-12-03