Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Godaste fisksåsen

Du kommer att bli överraskad över att den här kanongoda fisksåsen är så lättlagad och dessutom går så fort att göra. Oerhört smarrig och idealisk till fisken.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap.
  2. Kärna ur och skär ett oskalat äpple i mycket små, fina tärningar. Skär gurkan likadant. Blanda ner äpple, gurka, lök, dill och kapris i såsen.
  3. Smaksätt med lite salt och peppar. Såsen kan köras i matberedare eller mixer om man vill ha den helt slät. Låt såsen stå en stund i kylen innan den serveras.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Fiskfiléer behöver bara vändas i mjöl och sedan stekas i smör, margarin eller olja i medelhet panna. Om fisken steks för länge blir den torr och tappar smak. Måste fisken vänta på såsen och potatisen är det bäst att lägga den i folie och varmhålla i ugnen på knappt 100°C. Den mesta fisken ska ätas så färsk som möjligt, men vissa större fiskar vinner på lagring.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk honungssenap
  • 1/2 litet syrligt äpple
  • 1 liten ättiksgurka
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk kapris
  • salt
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?