Godaste fisksåsen
![Godaste fisksåsen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136653/cf_259/godaste_fisksasen.jpg)
Du kommer att bli överraskad över att den här kanongoda fisksåsen är så lättlagad och dessutom går så fort att göra. Oerhört smarrig och idealisk till fisken.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998
![Godaste fisksåsen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136653/cf_259/godaste_fisksasen.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl crème fraiche eller gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk honungssenap
1/2 litet syrligt äpple
1 liten ättiksgurka
2 msk finhackad gul lök
2 msk hackad dill
2 msk kapris
salt
nymald svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Fiskfiléer behöver bara vändas i mjöl och sedan stekas i smör, margarin eller olja i medelhet panna. Om fisken steks för länge blir den torr och tappar smak. Måste fisken vänta på såsen och potatisen är det bäst att lägga den i folie och varmhålla i ugnen på knappt 100°C. Den mesta fisken ska ätas så färsk som möjligt, men vissa större fiskar vinner på lagring.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Senap?
Per henrik
2018-02-28Hej Per Henrik! Japp, honungssenap ska det vara i. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-01jag har också uteslutet kaprisen och den var god ändå
Gunilla
2009-08-02Underbart god! Uteslöt kaprisen, skulle nog ha blivit för salt tror jag.Den passar nog till all fisk och pate.Väl värd att göra.
Agneta
2006-12-03