Godaste fisksåsen

139
4
Godaste fisksåsen

Du kommer att bli överraskad över att den här kanongoda fisksåsen är så lättlagad och dessutom går så fort att göra. Oerhört smarrig och idealisk till fisken.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Godaste fisksåsen

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl crème fraiche eller gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk honungssenap
1/2 litet syrligt äpple
1 liten ättiksgurka
2 msk finhackad gul lök
2 msk hackad dill
2 msk kapris
salt
nymald svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Fiskfiléer behöver bara vändas i mjöl och sedan stekas i smör, margarin eller olja i medelhet panna. Om fisken steks för länge blir den torr och tappar smak. Måste fisken vänta på såsen och potatisen är det bäst att lägga den i folie och varmhålla i ugnen på knappt 100°C. Den mesta fisken ska ätas så färsk som möjligt, men vissa större fiskar vinner på lagring.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

139

Kommentarer

Per henrik

2018-02-28

Senap?

Redaktionen ICAse

2018-03-01

Hej Per Henrik! Japp, honungssenap ska det vara i. Hälsningar Michelle

Gunilla

2009-08-02

jag har också uteslutet kaprisen och den var god ändå

Agneta

2006-12-03

Underbart god! Uteslöt kaprisen, skulle nog ha blivit för salt tror jag.Den passar nog till all fisk och pate.Väl värd att göra.