Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sillklämma med mandelpotatis och citronpicklad gurka

Den här sillklämman med mandelpotatis är ett bra alternativ för de som är tveksamma till den klassiska klämman med surströmming. Den snabbinlagda gurkan med citron och honung blir ett annorlunda tillbehör och ger både sötma och syra till den inlagda sillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Citronpicklad gurka: Pressa saften ur citronen. Blanda 3 msk citronsaft (för 4 port) med honung och salt så att honungen löser sig.
  2. Skala gurka och lök. Hyvla nudlar från alla sidor på gurkan in till kärnhuset. Skiva löken tunt i ringar. Skär dillen grovt.
  3. Blanda gurkan och löken med citronlagen, låt den stå minst ca 15 minuter. Vänd ner dillen.
  4. Sillklämma: Lägg ut tunnbröden, skiva potatisen och fördela skivorna jämt på ena sidan av brödet. Fördela sillbitarna och gräddfilen på potatisen. Häll av citronlagen från gurkan.
  5. Toppa med gurkan och vik sedan ihop tunnbrödet till klämmor.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tunnbröd/tortillabröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller Imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
Citronpicklad gruka
  • 1/2 citron
  • 3 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 msk grovt hackad dill
Sillklämma
  • 4 tunnbröd
  • 6 kokta kalla medelstora mandelpotatisar
  • 20 bitar inlagd sill
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1369 kJ / 328 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer