Krämig stenbitssill

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
0
Krämig stenbitssill

Ett dygn innan midsommarlunchen förbereder du denna krämiga stenbitssill. Med lök, stenbitsrom, gräddfil och majonnäs smaksatt med senap är den svår att inte tycka om.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Krämig stenbitssill

Ingredienser

10 portioner
2   förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 dl  majonnäs
3 dl  gräddfil
4 tsk  svensk senap
1 dl  finskuren dill
2   burkar röd stenbitsrom (à ca 75 g)
1   finhackad gul lök
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil och smaksätt med lite fransk senap och dragon.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapssill
Betyg 4.1 av 5.
137 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd sill med apelsin och Krämig senap- och dragonsill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarsill med citron
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärssill
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga