Krämig stenbitssill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig stenbitssill

Ett dygn innan midsommarlunchen förbereder du denna krämiga stenbitssill. Med lök, stenbitsrom, gräddfil och majonnäs smaksatt med senap är den svår att inte tycka om.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser utom sillen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran, lägg i en burk med lock. Låt stå i kylen 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil och smaksätt med lite fransk senap och dragon.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 4 tsk svensk senap
  • 1 dl finskuren dill
  • 2 burkar röd stenbitsrom (à ca 75 g)
  • 1 finhackad gul lök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan