Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aniskryddad fiskbullslåda med sötsyrliga grönsaker

Fiskbullslådan har en grund av hummersås och grädde som smakas av med bland annat anis och citronjuice. Den aniskryddade fiskbullslådan äter du med sötsyrliga grönsaker, ris och eventuellt lakritskryddade bläckfiskringar för extra festlig känsla.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skala gurkan, halvera den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Skär gurkan i halvcentimeter stora bitar. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar.
  2. Blanda citronjuice och socker i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ner fänkål och gurka.
  3. Låt sjuda ca 2 minuter, tills grönsakerna är mjuka men har spänst kvar. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Häll av spadet.
  4. Sås: Stöt anis i en mortel.
  5. Häll hummersoppan i en kastrull. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Smaka av med hälften av anisen, citronjuicen, salt och peppar.
  6. Häll av spadet från fiskbullarna. Låt dem rinna av.
  7. Fiskbullar: Stek fiskbullarna hastigt i smör. Smaka av med salt, peppar och resterande anis. Servera fiskbullarna på en bädd av de sötsyrliga grönsakerna. Häll på rikligt med sås. Ris passar till, och vill man göra det extra festligt så bjud Lakritskryddade bläckfiskringar bredvid.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i de färdiga produkterna. Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
Sötsyrlig sallad
  • 1 gurka
  • 1 liten fänkål
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 2 tsk anis
  • 1 burk hummersoppa soppa (à 295 g)
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Fiskbullar
  • 2 burkar fiskbullar (à 375 g)
  • smör till stekning
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?