Klassisk gotlandslimpa

Betyg 2.9 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Klassisk gotlandslimpa

Gotlandslimpa är ett saftigt och kryddigt bröd som kräver lite tid och praktisk planering, men det är det väl värt! Eftersom brödet vinner på att ”ligga till sig” ett dygn är det smart att börja med skållningen två dagar innan man tänker äta det.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Klassisk gotlandslimpa

Ingredienser

2 limpor

Dag 1

8 dl rågsikt (à ca 440 g)
1 msk salt
7 1/2 dl vatten
2 tsk ättiksprit (12 %)

Dag 2

50 g färsk jäst
2 msk ljummet vatten
1 msk malda pomeransskal
2 tsk mald anis
2 tsk mald fänkål
1/2 dl mörk sirap
ca 9 dl vetemjöl special (à ca 540 g)
smör till formen

Till pensling

1 msk mörk sirap
1 msk ljummet vatten

Gör så här

00:05:00
00:10:00
01:00:00
00:40:00
00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.37 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gotlandslimpa
Betyg 4.3 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kavring
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Jullimpa
Betyg 2.8 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad