Klassisk gotlandslimpa

Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
0
Klassisk gotlandslimpa

Gotlandslimpa är ett saftigt och kryddigt bröd som kräver lite tid och praktisk planering, men det är det väl värt! Eftersom brödet vinner på att ”ligga till sig” ett dygn är det smart att börja med skållningen två dagar innan man tänker äta det.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Klassisk gotlandslimpa

Ingredienser

Ger 2 limpor

Dag 1

8 dl  rågsikt (à ca 440 g)
1 msk  salt
7 1/2 dl  vatten
2 tsk  ättiksprit (12 %)

Dag 2

50 g  färsk jäst
2 msk  ljummet vatten
1 msk  malda pomeransskal
2 tsk  mald anis
2 tsk  mald fänkål
1/2 dl  mörk sirap
ca 9 dl  vetemjöl special (à ca 540 g)
smör till formen

Till pensling

1 msk  mörk sirap
1 msk  ljummet vatten

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett eller olja till formen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt matfett eller olja till formen.
Fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gotlandslimpa
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittas kavring
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga