Klassisk gotlandslimpa

Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
0
Klassisk gotlandslimpa

Gotlandslimpa är ett saftigt och kryddigt bröd som kräver lite tid och praktisk planering, men det är det väl värt! Eftersom brödet vinner på att ”ligga till sig” ett dygn är det smart att börja med skållningen två dagar innan man tänker äta det.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Klassisk gotlandslimpa

Ingredienser

2 limpor

Dag 1

8 dl rågsikt (à ca 440 g)
1 msk salt
7 1/2 dl vatten
2 tsk ättiksprit (12 %)

Dag 2

50 g färsk jäst
2 msk ljummet vatten
1 msk malda pomeransskal
2 tsk mald anis
2 tsk mald fänkål
1/2 dl mörk sirap
ca 9 dl vetemjöl special (à ca 540 g)
smör till formen

Till pensling

1 msk mörk sirap
1 msk ljummet vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gotlandslimpa
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nillas knäckebröd
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jullimpa
Betyg 2.8 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga