Lök- och fänkålssallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Lök- och fänkålssallad

Piffa upp julmaten med en suverän lök- och fänkålssallad. Purjolök och fänkål i en härlig blandning av apelsin, citron, honung, senap och gräddfil. En frisk och fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Lök- och fänkålssallad

Ingredienser

6 portioner
2   fänkål (à ca 300 g)
2   apelsiner
2   citroner
2 msk  vitvinsvinäger
2 msk  honung
1 msk  kallpressad rapsolja
15 cm  purjolök (den vita delen)
1 dl  gräddfil
1 msk  grov senap
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alernativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Griljering
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lakritspiff- Juice på apelsin och fänkål
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lax med pepparrotsstomp och fänkålsallad
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med pepparrot och stomp
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga