Lök- och fänkålssallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Lök- och fänkålssallad

Piffa upp julmaten med en suverän lök- och fänkålssallad. Purjolök och fänkål i en härlig blandning av apelsin, citron, honung, senap och gräddfil. En frisk och fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Lök- och fänkålssallad

Ingredienser

6 portioner
2 fänkål (à ca 300 g)
2 apelsiner
2 citroner
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1 msk kallpressad rapsolja
15 cm purjolök (den vita delen)
1 dl gräddfil
1 msk grov senap
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Griljering
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålspaj med bacon
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax med pepparrotsstomp och fänkålsallad
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålskick
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och fänkålssallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga