Lök- och fänkålssallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Lök- och fänkålssallad

Piffa upp julmaten med en suverän lök- och fänkålssallad. Purjolök och fänkål i en härlig blandning av apelsin, citron, honung, senap och gräddfil. En frisk och fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Lök- och fänkålssallad

Ingredienser

6 portioner
2   fänkål (à ca 300 g)
2   apelsiner
2   citroner
2 msk  vitvinsvinäger
2 msk  honung
1 msk  kallpressad rapsolja
15 cm  purjolök (den vita delen)
1 dl  gräddfil
1 msk  grov senap
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alernativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Griljering
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lakritspiff- Juice på apelsin och fänkål
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostbiffsrullar med krämig spetskål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålsslaw
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre med dadelsalsa
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga