Lök- och fänkålssallad
![Lök- och fänkålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18110/cf_259/lok-_och_fankalssallad.jpg)
Piffa upp julmaten med en suverän lök- och fänkålssallad. Purjolök och fänkål i en härlig blandning av apelsin, citron, honung, senap och gräddfil. En frisk och fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
![Lök- och fänkålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18110/cf_259/lok-_och_fankalssallad.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 fänkål (à ca 300 g)
2 apelsiner
2 citroner
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1 msk kallpressad rapsolja
15 cm purjolök (den vita delen)
1 dl gräddfil
1 msk grov senap
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alernativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer