Lök- och fänkålssallad

0
0
Lök- och fänkålssallad

Piffa upp julmaten med en suverän lök- och fänkålssallad. Purjolök och fänkål i en härlig blandning av apelsin, citron, honung, senap och gräddfil. En frisk och fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Lök- och fänkålssallad

Ingredienser

6 portioner
2 fänkål (à ca 300 g)
2 apelsiner
2 citroner
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1 msk kallpressad rapsolja
15 cm purjolök (den vita delen)
1 dl gräddfil
1 msk grov senap
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alernativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer