Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lök- och fänkålssallad

Piffa upp julmaten med en suverän lök- och fänkålssallad. Purjolök och fänkål i en härlig blandning av apelsin, citron, honung, senap och gräddfil. En frisk och fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor, eller hyvla den fint. Finriv skalet på hälften av apelsinerna och hälften av citronerna, spara det till garnering.
  2. Pressa juicen ur samtliga citrusfrukter och blanda med fänkål, vinäger, honung och olja. Blanda väl, krama/massera gärna med händerna.
  3. Ansa purjolöken och skär i tunna strimlor. Sila bort vätskan från fänkålen. Blanda fänkål, purjolök, gräddfil och senap. Smaka av med salt och peppar. Garnera med apelsin- och citronskal.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alernativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 fänkål (à ca 300 g)
  • 2 apelsiner
  • 2 citroner
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 15 cm purjolök (den vita delen)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk grov senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan