Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

5
0
Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Ugnsstekt kalkonstek fylld med torkad frukt och nötter. Skär en skåra och fyll med torkade aprikoser, fikon, mandel och hasselnötter. En sallad av haricots verts och sockerärter vända i harissa – en nordafrikansk kryddpasta av chili, vitlök, spiskummin och koriander – är gott till. Servera i pitabröd.

Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Ingredienser

4 portioner
6 torkade fikon
6 torkade aprikoser
1/2 dl sötmandel
1/2 dl hasselnötter
ca 700 g kalkonstek
flingsalt
svartpeppar
2 msk olivolja
150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
400 g kokta kikärtor

Harissa

1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 tsk spiskummin
1 krm mald svartpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja

Till servering

pitabröd
matlagningsyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4102 KJ / 980 kCal
Fett 402 g
Kolhydrater 811 g
Protein 604 g
Läs mer om näringsvärden