Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Ugnsstekt kalkonstek fylld med torkad frukt och nötter. Skär en skåra och fyll med torkade aprikoser, fikon, mandel och hasselnötter. En sallad av haricots verts och sockerärter vända i harissa – en nordafrikansk kryddpasta av chili, vitlök, spiskummin och koriander – är gott till. Servera i pitabröd.

Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Ingredienser

4 portioner
6   torkade fikon
6   torkade aprikoser
1/2 dl  sötmandel
1/2 dl  hasselnötter
ca 700 g  kalkonstek
flingsalt
svartpeppar
2 msk  olivolja
150 g  haricots verts (bönor)
150 g  sockerärtor
400 g  kokta kikärtor

Harissa

1   röd chili
1   vitlöksklyfta
1/2   kruka koriander
1 tsk  spiskummin
1 krm  mald svartpeppar
1/2 tsk  salt
1/2 dl  olivolja

Till servering

pitabröd
matlagningsyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4102 KJ / 980 kCal
Fett40.2 g
Kolhydrater81.1 g
Protein60.4 g

Testa liknande recept

Mjuk korint- och aprikoskaka
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkebab i pita med rödbetor och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga