Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor
Ugnsstekt kalkonstek fylld med torkad frukt och nötter. Skär en skåra och fyll med torkade aprikoser, fikon, mandel och hasselnötter. En sallad av haricots verts och sockerärter vända i harissa – en nordafrikansk kryddpasta av chili, vitlök, spiskummin och koriander – är gott till. Servera i pitabröd.
Ingredienser
4 portioner
6 torkade fikon
6 torkade aprikoser
1/2 dl sötmandel
1/2 dl hasselnötter
ca 700 g kalkonstek
flingsalt
svartpeppar
2 msk olivolja
150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
400 g kokta kikärtor
Harissa
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 tsk spiskummin
1 krm mald svartpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
Till servering
pitabröd
matlagningsyoghurt
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4102 KJ / 980 kCal
Fett40.2 g
Kolhydrater81.1 g
Protein60.4 g
Kommentarer