Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Ugnsstekt kalkonstek fylld med torkad frukt och nötter. Skär en skåra och fyll med torkade aprikoser, fikon, mandel och hasselnötter. En sallad av haricots verts och sockerärter vända i harissa – en nordafrikansk kryddpasta av chili, vitlök, spiskummin och koriander – är gott till. Servera i pitabröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Hacka fikon, aprikoser, mandel och nötter grovt.  Skär en ficka längs med fibrerna i kalkonsteken, fyll fickan med frukt och nötblandningen. Gnid in steken med salt och peppar.
  3. Bryn steken i olivoljan.  Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen tills stekens innertemperatur är 70˚C.
  4. Harissa: Kärna ur chilin och skala vitlöksklyftan.  Blanda och mixa alla ingredienserna.
  5. Koka haricots verts och sockerärter mjuka i saltat vatten. Spola dem kalla och låt dem rinna av ordentligt. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda bönorna och kikärterna med harissa efter egen smak.
  6. Skiva kalkonen.
  7. Till servering: Fyll pitabröden med kalkon, bönsallad och matlagningsyoghurt. 

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 torkade fikon
  • 6 torkade aprikoser
  • 1/2 dl sötmandel
  • 1/2 dl hasselnötter
  • ca 700 g kalkonstek
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärtor
  • 400 g kokta kikärter
Harissa
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
Till servering
  • pitabröd
  • matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4102 kJ / 980 kCal