Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Ugnsstekt kalkonstek fylld med torkad frukt och nötter. Skär en skåra och fyll med torkade aprikoser, fikon, mandel och hasselnötter. En sallad av haricots verts och sockerärter vända i harissa – en nordafrikansk kryddpasta av chili, vitlök, spiskummin och koriander – är gott till. Servera i pitabröd.

Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor

Ingredienser

4 portioner
6 torkade fikon
6 torkade aprikoser
1/2 dl sötmandel
1/2 dl hasselnötter
ca 700 g kalkonstek
flingsalt
svartpeppar
2 msk olivolja
150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
400 g kokta kikärtor

Harissa

1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 tsk spiskummin
1 krm mald svartpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja

Till servering

pitabröd
matlagningsyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4102 KJ / 980 kCal
Fett40.2 g
Kolhydrater81.1 g
Protein60.4 g

Testa liknande recept

  • Mjuk korint- och aprikoskaka
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ägg- och kaviardipp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängsviss med hjortron och kolasås
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj med citron och mandel
    Betyg 4.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad