Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vårig kalkongryta med svartrot och dragon

Ett matigt och smakrikt recept på vårig kalkongryta med svartrot och dragon. Grytan gör du av bland annat vitlök, svartrot, zucchini, salladslök, kalkonbröstfilé och crème fraiche. Servera med kokt ris eller bulgur.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär svartrötterna i 3–4 cm stora bitar. Skär zucchinin i 2 cm stora bitar och salladslöken i tunna skivor. Skär kalkonköttet i strimlor.
  2. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Bryn kalkonstrimlorna i hälften av matfettet ca 5 minuter i en gryta. Ta upp och lägg på en tallrik. Fräs vitlök, svartrötter och zucchini i resten av matfettet ca 3 minuter i grytan. Tillsätt buljongen och låt koka upp. Lägg i kalkonköttet och låt grytan koka på svag värme under lock ca 5 minuter.
  4. Rör ner senap, crème fraiche och dragonblad i grytan. Låt koka upp och red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Sjud ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa kalkongrytan med salladslök och servera med kokt ris eller bulgur och gärna ett gott knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris och glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eler olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 svartrötter
  • 1 zucchini
  • 4 salladslökar
  • 400 g kalkonbröstfilé
  • 4 port ris eller bulgur
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk repad dragon
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2597 kJ / 621 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer