Vårig kalkongryta med svartrot och dragon

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Vårig kalkongryta med svartrot och dragon

Ett matigt och smakrikt recept på vårig kalkongryta med svartrot och dragon. Grytan gör du av bland annat vitlök, svartrot, zucchini, salladslök, kalkonbröstfilé och crème fraiche. Servera med kokt ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011

Vårig kalkongryta med svartrot och dragon

Ingredienser

4 portioner
1   vitlöksklyfta
3 - 4   svartrötter
1   zucchini
3 - 4   salladslökar
400 g  kalkonbröstfilé
4   port ris eller bulgur
2 msk  smör eller margarin
4 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk  dijonsenap
1 dl  crème fraiche
2 msk  repad dragon
1 msk  majsstärkelse
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris och glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eler olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2597 KJ / 621 kCal
Fett20.7 g
Kolhydrater76 g
Protein31.8 g

Testa liknande recept

Dillbuljong med räkor, tomater och svartrötter
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad kalkon med sötpotatis och tranbär
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nyttiga grilltillbehör!
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinsglacerade svartrötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga