Kalkonfilépasta med paprikapesto

Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kalkonfilépasta med paprikapesto

Kalkon är ett saftigt kött, och passar utmärkt som protein i såser med mycket smak. Lite större lökbitar tillför en härligt subtil sötma och passar perfekt ihop med mildheter från den havrebaserade grädden och paprikapeston. Servera ovanpå en bädd av kokt pasta, och toppa med rucola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023

Kalkonfilépasta med paprikapesto

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
ca 450 g kalkonbröst
150 g snackmorötter
4 port pasta (gärna fusilli)
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
130 g pesto paprika
1 tsk torkad timjan
65 g rucola

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Min kräsna kille tyckte om denna

    Sabina

  • En lätt vardagsrätt som barnen gillade. Bytte dock till kyckling då det var det vi hade hemma.

    Linda

Näringsvärde per portion

Energi2621 KJ / 625 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkonfilépasta med tomater
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkonrullar med ris- och fetasallad
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkon med oliver och vermouth
    Betyg 3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsfyllt kalkonbröst
    Betyg 1.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad