Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
0
Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney, en rätt som passar utmärkt till bjudning eller som lyxig vardagsrätt. Här är det chutneyn som bjuder på fantastiska smaker som vitlök, ingefära och persilja. Servera sedan med saftig kalkonfilé, chutney, potatis och broccoli. Toppa med mandelspån.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015

Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
250 g broccoli

Chutney

5 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk olivolja
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk persilja

Kalkon

1 dl mandelspån
ca 450 g kalkonfilé
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2372 KJ / 568 kCal
Fett20 g
Salt2.09 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Timjanstekt kalkonfilé med tryffelmajjo
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga