Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

48
0
Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney, en rätt som passar utmärkt till bjudning eller som lyxig vardagsrätt. Här är det chutneyn som bjuder på fantastiska smaker som vitlök, ingefära och persilja. Servera sedan med saftig kalkonfilé, chutney, potatis och broccoli. Toppa med mandelspån.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015

Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
250 g broccoli

Chutney

5 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk olivolja
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk persilja

Kalkon

1 dl mandelspån
ca 450 g kalkonfilé
1 msk smör

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2372 KJ / 568 kCal
Fett 20 g
Salt 209 g
Kolhydrater 55 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden