Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney
Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney, en rätt som passar utmärkt till bjudning eller som lyxig vardagsrätt. Här är det chutneyn som bjuder på fantastiska smaker som vitlök, ingefära och persilja. Servera sedan med saftig kalkonfilé, chutney, potatis och broccoli. Toppa med mandelspån.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
250 g broccoli
Chutney
5 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk olivolja
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk persilja
Kalkon
1 dl mandelspån
ca 450 g kalkonfilé
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2372 KJ / 568 kCal
Fett20 g
Salt2.09 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer