Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

Betyg 2.8 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney, en rätt som passar utmärkt till bjudning eller som lyxig vardagsrätt. Här är det chutneyn som bjuder på fantastiska smaker som vitlök, ingefära och persilja. Servera sedan med saftig kalkonfilé, chutney, potatis och broccoli. Toppa med mandelspån.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015

Kalkonfilé med tomat- och ingefärschutney

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
250 g broccoli

Chutney

5 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk olivolja
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk persilja

Kalkon

1 dl mandelspån
ca 450 g kalkonfilé
1 msk smör

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2372 KJ / 568 kCal
Fett20 g
Salt2.09 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkonrulle med chipotlemajjo
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig kalkongryta med pasta
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkonfilé i ugn
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad