Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs

Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
0
Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs

Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och en smakrik wasabimajonnäs som tillbehör. Svampen som kokas ihop med morötter, socker och ingefära bidrar till en ypperlig smakupplevelse ihop med kalkonen som stekts med en gnutta honung. Servera filéerna tillsammans med wasabimajonnäs, svamp och rykande ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Sojasvamp

2 cm färsk ingefära
1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
250 g kastanjechampinjoner
3 morötter
1/2 purjolök
4 port ris

Wasabimajonnäs

1 dl majonnäs
2 tsk wasabipasta

Kalkon

450 g kalkonfilé
1 tsk olja
salt
svartpeppar
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk sesamfrö

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3122 KJ / 746 kCal
Fett24 g
Salt8.8 g
Kolhydrater90 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkon med fetaost och ajvar
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig kalkongryta med pasta
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtstekt kalkon på lantbröd med sherryvinäger
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga