Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs

18
0
Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs

Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och en smakrik wasabimajonnäs som tillbehör. Svampen som kokas ihop med morötter, socker och ingefära bidrar till en ypperlig smakupplevelse ihop med kalkonen som stekts med en gnutta honung. Servera filéerna tillsammans med wasabimajonnäs, svamp och rykande ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Sojasvamp

2 cm färsk ingefära
1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
250 g kastanjechampinjoner
3 morötter
1/2 purjolök
4 port ris

Wasabimajonnäs

1 dl majonnäs
2 tsk wasabipasta

Kalkon

450 g kalkonfilé
1 tsk olja
salt och svartpeppar
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk sesamfrö

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3122 KJ / 746 kCal
Fett 24 g
Salt 88 g
Kolhydrater 90 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden