Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och wasabimajonnäs
Kalkonfilé med sojamarinerad svamp och en smakrik wasabimajonnäs som tillbehör. Svampen som kokas ihop med morötter, socker och ingefära bidrar till en ypperlig smakupplevelse ihop med kalkonen som stekts med en gnutta honung. Servera filéerna tillsammans med wasabimajonnäs, svamp och rykande ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
Sojasvamp
2 cm färsk ingefära
1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
250 g kastanjechampinjoner
3 morötter
1/2 purjolök
4 port ris
Wasabimajonnäs
1 dl majonnäs
2 tsk wasabipasta
Kalkon
450 g kalkonfilé
1 tsk olja
salt
svartpeppar
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3122 KJ / 746 kCal
Fett24 g
Salt8.8 g
Kolhydrater90 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer