Rosmarin- och citrondoftande kalkonkebab | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarin- och citrondoftande kalkonkebab

Vill du testa en annorlunda kebab? Testa kalkonkebab med rosmarin och citron. Festligt, gott och enkelt! Servera kalkonkebaben tillsammans med sallad och pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär kalkonköttet i 2 x 2 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukten i cm-stora bitar. Dela baconet och rulla ihop till rullar.
  3. Trä kalkonkött, baconrullar och chilibitar på spett. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ihop citronmarmelad och rosmarin. Pensla spetten.
  5. Lägg spetten i en ugnssäker form och ställ högt i ugnen i ca 15 minuter. Ös spetten ett par gånger under stektidens gång.
  6. Servera med citronklyftor. Garnera ev med rosmarinkvistar.
  7. Servera med pasta och tomatsallad.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g kalkonfilé
  • 3 röda chilifrukter
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • grillspett
  • salt och peppar
  • 1/2 dl citronmarmelad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 citron
  • ev rosmarinkvistar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2375 kJ / 568 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden