Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Betyg 2.7 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Stekt skivad kalkonfilé serveras med tre goda tillbehör; en puré gjord av rotselleri och potatis, dragonkryddade sugarsnaps samt kokt rödlök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Ingredienser

4 portioner
ca 450 g kalkonfilé
ca 600 g rotselleri
400 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
100 g sugarsnaps
1 kruka dragon
1 msk olja
2 rödlökar
1/2 dl strösocker
2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott, jag ger 4 stjärnor. Det gick inte att ange stjärnor.

    Carina

Näringsvärde per portion

Energi1749 KJ / 417 kCal
Fett11 g
Salt1.6 g
Kolhydrater43 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkon och korv med klyftpotatis
    Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad