Kalkonfärslasagne med hjärtsallad
Lasagne gjord på kalkonfärs är en riktig höjdare. Också en perfekt rätt att laga någon dag innan den ska ätas, om du skulle ha bråttom en annan dag. Också perfekt att frysa in om det blir över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021
Ingredienser
4 portioner
Färssås
1 gul lök
1 msk olja
500 g kalkonfärs
salt
peppar
2 tsk torkad timjan
1 msk majsstärkelse
5 dl mjölk
1 msk japansk soja
Tomatsås
500 g passerade tomater
2 tsk paprikapulver
1 kycklingbuljongtärning
12 torra lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2460 KJ / 588 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Finns aldrig kalkonfärs på min Ica! Någon som vet i Sthlmområdet var det kan finnas?
Andrea
2024-07-16Mycket gott. Ska komplettera med röda linser nästa gång då det blev lite blött
Maria
2024-02-17Suveränt!
Paulina
2021-11-22