Kalkonfärslasagne
Gör den klassiska lasagnen på ett lite annat sätt genom att använda dig av kalkonfärs. Då får du en smakrik lasagne där de grillade paprikor passar perfekt ihop med färsen och osten. Servera med färsk ruccola och gurkstavar och middagen är färdig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kalkonfärs
1 msk olja
1 msk sojasås
1/2 msk oregano
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk majsstärkelse
1 förp grillade paprikor (à 530 g)
1 msk smör eller margarin
12 färska lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost
1 gurka
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett22 g
Salt2.6 g
Kolhydrater62 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums!!
Magdalena
2018-04-26Såå gott!!!
Elin
2018-03-05