Kalkonfärslasagne

8
2
Kalkonfärslasagne

Gör den klassiska lasagnen på ett lite annat sätt genom att använda dig av kalkonfärs. Då får du en smakrik lasagne där de grillade paprikor passar perfekt ihop med färsen och osten. Servera med färsk ruccola och gurkstavar och middagen är färdig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018

Kalkonfärslasagne

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
kalkonfärs
1 msk
olja
1 msk
sojasås
1/2 msk
oregano
1 krm
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
5 dl
mjölk
1 1/2 msk
majsstärkelse
1
förp grillade paprikor (à 530 g)
1 msk
smör eller margarin
12
färska lasagneplattor
1 1/2 dl
riven ost
1
gurka
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Välj lämpligt mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Mixa paprikan med lite av lagen till en slät kräm och varva med färssåsen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Magdalena

2018-04-26

Mums!!

Elin

2018-03-05

Såå gott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2790 KJ / 667 kCal
Fett 22 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 62 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept