Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke

3
1
Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke

Denna festliga kalkonfilé under ett krispigt, kryddigt täcke är perfekt till huvudrätt. Servera nykokt ris, grönsallad samt en superb sherrysky tillsammans med denna saftiga, stekta kalkonfilé med kryddigt täcke.

Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke

Ingredienser

4 portioner
600 g kalkonfilé
1 tsk salt
1 krm citronpeppar

Kryddigt täcke

2 skivor formfranska
1 dl färskriven parmesan
50 g smör eller margarin
1/2 dl hackade örter (t ex basilika, rosmarin)

Sky

3 dl hönsbuljong (tärning el fond + vatten)
1 msk maizenaredning (för mörka såser)
1 msk sherry

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Monica

2006-01-14

Lättlagat, sherryn gör att såsen blir extra god.