Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke

Denna festliga kalkonfilé under ett krispigt, kryddigt täcke är perfekt till huvudrätt. Servera nykokt ris, grönsallad samt en superb sherrysky tillsammans med denna saftiga, stekta kalkonfilé med kryddigt täcke.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Krydda kalkonfilén med salt och peppar. Stick in en termometer och se till att spetsen kommer i mitten av filén. Lägg i en ugnssäker form och stek i ca 20 min.
  3. Kryddigt täcke: Smula sönder brödet och blanda med ost, matfett och örter.
  4. Bred påblandningen över kalkonen och stek ytterligare ca 20 min tills termometern visar 80°C. Ta upp filén och låt den vila övertäckt ca 15 min.
  5. Sky: Vispa ur formen med buljongen och sila ner i en kastrull. Låt koka upp och red med maizenaredningen. Smaka av med sherryn.
  6. Skär filén i tunna skivor och servera med skyn, ris och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kalkonfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
Kryddigt täcke
  • 2 skivor formfranska
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl hackade örter (t ex basilika, rosmarin)
Sky
  • 3 dl hönsbuljong (tärning el fond + vatten)
  • 1 msk maizenaredning (för mörka såser)
  • 1 msk sherry
Lägg till i inköpslistan