Potatisfondant med lök och jordärtskocka

0
1
Potatisfondant med lök och jordärtskocka

Potatis, jordärtskockor och lök lagas i smör och buljong i ugnen. Kombinationen av just kokning och stekning i smör i ugnen ger en potatisfondant som har en mustig smak av buljongen och karamelliserad ton av smöret. Servera potatisfondanten till kyckling, lamm eller lax.

Skriv ut
Potatisfondant med lök och jordärtskocka

Ingredienser

4 portioner
400 g
smör
700 g
potatis (gärna ratte)
250 g
pärllök
250 g
jordärtskockor
-
salt
-
svartpeppar
4
vitlöksklyftor
1/2
kruka rosmarin
1
kruka bladpersilja

Till servering

kycklingfilé lamm eller lax

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Michel

9/2/2020

Verkar vara kyckling i bilden. Dei måste vara rätten till vänster eller?

Redaktionen ICAse

9/2/2020

Hej Michel! Tack för din fråga. Vi har nu beskurit bilden så att man ser potatisen bättre. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1523 KJ / 364 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 4.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept