Potatisfondant med lök och jordärtskocka

1
4
Potatisfondant med lök och jordärtskocka

Potatis, jordärtskockor och lök lagas i smör och buljong i ugnen. Kombinationen av just kokning och stekning i smör i ugnen ger en potatisfondant som har en mustig smak av buljongen och karamelliserad ton av smöret. Servera potatisfondanten till kyckling, lamm eller lax.

Potatisfondant med lök och jordärtskocka

Ingredienser

4 portioner
400 g smör
700 g potatis (gärna ratte)
250 g pärllök
250 g jordärtskockor
salt
svartpeppar
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin
1 kruka bladpersilja

Till servering

kycklingfilé lamm eller lax

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Maria

2022-10-13

Undrar också, vad hände med kokning och buljong?

Monica

2021-03-11

Vad hände med buljongen som nämns i receptets överskrift och som bör bidra till kombinationen kokning och stekning?? Annars låter det jättegott och ska provas.

Astrid

2020-12-31

Skulle det inte vara buljong också?

Näringsvärde per portion

Energi 1523 KJ / 364 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 4.5 g
Läs mer om näringsvärden