Potatisfondant med lök och jordärtskocka
Potatis, jordärtskockor och lök lagas i smör i ugnen. Kombinationen av just kokning och stekning i smör i ugnen ger en potatisfondant som får en härlig karamelliserad ton av smöret. Servera potatisfondanten till kyckling, lamm eller lax.
Ingredienser
4 portioner
400 g smör
700 g potatis (gärna ratte)
250 g pärllök
250 g jordärtskockor
salt
svartpeppar
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin
1 kruka bladpersilja
Till servering
kycklingfilé lamm eller lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1523 KJ / 364 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein4.5 g
Kommentarer
I ingressen talar man fortfarande om buljong som det ska kokas i!
Mats
2023-03-24Nej men tusan också. Nu är även den texten uppdaterad. Hoppas du gillar rätten även om den är utan buljong. Tack för hjälpen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-24Vad hände med buljongen i receptet??
Mats
2023-03-22Hej Mats, Maria, Monika och Astrid! Det ska inte vara någon buljong i receptet, vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel i texten. Vi har nu uppdaterat texten. Potatisarna "kokas" i ugnen med smöret. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-23Undrar också, vad hände med kokning och buljong?
Maria
2022-10-13