Potatisfondant med lök och jordärtskocka

1
3
Potatisfondant med lök och jordärtskocka

Potatis, jordärtskockor och lök lagas i smör och buljong i ugnen. Kombinationen av just kokning och stekning i smör i ugnen ger en potatisfondant som har en mustig smak av buljongen och karamelliserad ton av smöret. Servera potatisfondanten till kyckling, lamm eller lax.

Skriv ut
Potatisfondant med lök och jordärtskocka

Ingredienser

4 portioner
400 g smör
700 g potatis (gärna ratte)
250 g pärllök
250 g jordärtskockor
salt
svartpeppar
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin
1 kruka bladpersilja

Till servering

kycklingfilé lamm eller lax

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Monica

2021-03-11

Vad hände med buljongen som nämns i receptets överskrift och som bör bidra till kombinationen kokning och stekning?? Annars låter det jättegott och ska provas.

Astrid

2020-12-31

Skulle det inte vara buljong också?

Michel

2020-09-02

Verkar vara kyckling i bilden. Dei måste vara rätten till vänster eller?

Redaktionen ICAse

2020-09-03

Hej Michel! Tack för din fråga. Vi har nu beskurit bilden så att man ser potatisen bättre. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1523 KJ / 364 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 4.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept