Rosmarinstekt kalkonschnitzel

Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
2
Rosmarinstekt kalkonschnitzel

Stek kalkonschnitzel i rosmarin och njut av de ljuvliga smakerna som uppstår! Servera schnitzeln tillsammans med en smarrig örtsås beståendes av curry, crème fraiche, basilika och italiensk salladskrydda.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Rosmarinstekt kalkonschnitzel

Ingredienser

4 portioner
4 msk  smör
1 1/2 dl  grovklippt färsk rosmarin
4   kalkonschnitzlar (4 st motsvarar ca 600 g) alt kalkonbröst (4 schnizlar motsvarar 2 bröst)
1 tsk  italiensk salladskrydda
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Örtsås

1   burk crème fraiche
1 tsk  curry
1 tsk  italiensk salladskrydda
4/5 dl  grovklippt dragon, oregano och basilika

Till servering

blandsallad
körsbärstomater
chèvre
balsamvinäger
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett. Uteslut chevren eller byt till ett laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett. Uteslut chevren eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Schnitzeln var av kalkonlår, stavningsprogrammet tyckte inte som jag förut...

Lena

2018-08-03

Jättegod middag! Hade schnitzel av kalkonkött.. mört fint och smakrikt.

Lena

2018-08-03

Testa liknande recept

Varm avokadomacka
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokt kronärtskocka med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Falsk lövbiff
Betyg 4.7 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonschnitzel med citrusglaze
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ann-Maries avokadosallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grilled cheese med svensk prästost
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga