Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rosmarinstekt kalkonschnitzel

Stek kalkonschnitzel i rosmarin och njut av de ljuvliga smakerna som uppstår! Servera schnitzeln tillsammans med en smarrig örtsås beståendes av curry, crème fraiche, basilika och italiensk salladskrydda.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Örtsås: Blanda samtliga ingredienser till örtsåsen. Låt såsen stå till sig någon timme i rumstemperatur.
  2. Smält smöret på svag värme. Lägg i rosmarin, som ska dra i smöret i 5-10 minuter. Öka värmen något och lägg i schnitzlarna. (Används kalkonbröst ska dessa delas mitt itu och bankas ut.) Stek dem 2-3 minuter/sida och krydda med salladskrydda, salt och nymald peppar.
  3. Till servering: Servera schnitzlarna med det örtsmör som blivit över samt örtsås. Duka även upp med en blandsallad med körsbärstomater och chèvre som tillbehör. Stänk en god balsamvinäger och olivolja över salladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett. Uteslut chevren eller byt till ett laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett. Uteslut chevren eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk smör
  • 1 1/2 dl grovklippt färsk rosmarin
  • 4 kalkonschnitzlar (4 st motsvarar ca 600 g) alt kalkonbröst (4 schnizlar motsvarar 2 bröst)
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Örtsås
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,8 dl grovklippt dragon, oregano och basilika
Till servering
  • blandsallad
  • körsbärstomater
  • chèvre
  • balsamvinäger
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan