Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Har du provat äta jordärtskockor utan att ha dem i soppa eller puré? De gör sig nämligen utmärkt som ugnsrostade tillsammans med potatis och smaksatta med rosmarin. Under tiden de tillagas i ugnen picklar du rödlök, steker kalkonbiffar och rör ihop en sås av majonnäs. Servera tillsammans med krispsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022

Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner

Jordärstkockor

300 g jordärtskockor
600 g potatis
1 msk olja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar

Picklad lök

2 rödlökar
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten

Biffar

1 röd peppar (chili)
500 g kalkonfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 förp krispsallad

Gör så här

00:25:00
00:15:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott! Currymajon var god, biffarna peppriga men jättegoda. Lite delade meningar här hemma om biffarna o currysåsen passade ihop bara. Smaksak.

    Jenny

Näringsvärde per portion

Energi2694 KJ / 644 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkonbiffar i tomat- och olivsås
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkonfärslasagne med hjärtsallad
    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad