Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

2
0
Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

Att göra biffar på kalkonfärs gör dem inte bara saftiga, alla smaker kommer även till sin rätt här. Den syrliga och lite söta tomatsåsen som får sjuda kring biffarna får dem verkligen att suga upp alla smaker, och allt serveras med kokt pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021

Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1 röd peppar (chili)
2 msk olivolja
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk strösocker
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk tomatpuré
salt
peppar

Pasta

4 port pasta (gärna gemelli)

Biffar

1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1/2 kruka timjan
500 g kalkonfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 msk olja

Till servering

1/2 ask solrosskott (à 120 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.  
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda gärna såsen med lite timjan eller oregano.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2615 KJ / 625 kCal
Fett 19 g
Salt 4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept