Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

Att göra biffar på kalkonfärs gör dem inte bara saftiga, alla smaker kommer även till sin rätt här. Den syrliga och lite söta tomatsåsen som får sjuda kring biffarna får dem verkligen att suga upp alla smaker, och allt serveras med kokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022

Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1 röd peppar (chili)
2 msk olivolja
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk strösocker
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk tomatpuré
salt
peppar

Pasta

4 port pasta (gärna gemelli)

Biffar

1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1/2 kruka timjan
500 g kalkonfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 msk olja

Till servering

1/2 ask solrosskott (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2615 KJ / 625 kCal
Fett19 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkonfärsbiffar med rosmarinrostade jordärtskockor
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig biffgryta med majrova och timjan
Betyg 1.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfärsspett med myntayoghurt och sötsyrlig rabarber
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkon tikka masala med paprika
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkonpasta med solrosskott
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga