Kalkonbiffar i tomat- och olivsås
Att göra biffar på kalkonfärs gör dem inte bara saftiga, alla smaker kommer även till sin rätt här. Den syrliga och lite söta tomatsåsen som får sjuda kring biffarna får dem verkligen att suga upp alla smaker, och allt serveras med kokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1 röd peppar (chili)
2 msk olivolja
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk strösocker
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Pasta
4 port pasta (gärna gemelli)
Biffar
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1/2 kruka timjan
500 g kalkonfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 msk olja
Till servering
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2615 KJ / 625 kCal
Fett19 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer