Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

Att göra biffar på kalkonfärs gör dem inte bara saftiga, alla smaker kommer även till sin rätt här. Den syrliga och lite söta tomatsåsen som får sjuda kring biffarna får dem verkligen att suga upp alla smaker, och allt serveras med kokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022

Kalkonbiffar i tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1 röd peppar (chili)
2 msk olivolja
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk strösocker
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk tomatpuré
salt
peppar

Pasta

4 port pasta (gärna gemelli)

Biffar

1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1/2 kruka timjan
500 g kalkonfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 msk olja

Till servering

1/2 ask solrosskott (à 100 g)

Gör så här

00:03:00
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2615 KJ / 625 kCal
Fett19 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkonfärslasagne med hjärtsallad
    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad