Kalkon med rostade jordärtskockor och spenat

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kalkon med rostade jordärtskockor och spenat

Ugnsrostade jordärtskockor och morötter är det utmärkta tillbehöret till stekt kalkonfilé. Till det serveras en sås på crème fraiche och senap. Svårare än så är det inte.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023

Kalkon med rostade jordärtskockor och spenat

Ingredienser

2 portioner
300 g jordärtskockor
350 g små morötter
1 msk olivolja
salt
peppar
2 salladslökar
300 g kalkonfilé
1 tsk olja
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk torkad timjan
1/2 förp färsk spenat (à 65 g)

Gör så här

00:20:00
00:05:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Är det kronärtskockor eller jordärtskockor ni menar.?

    Christina

    Hej Christina! En högst relevant fråga. Vi har nu uppdaterat ingredienslistan, det är jordärtskockor och inget annat vi menar. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi3094 KJ / 738 kCal
Fett45 g
Salt1.6 g
Kolhydrater36 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkonrulle med chipotlemajjo
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämig kalkongryta med pasta
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad