Kaffe- och chilimarinerad fläskytterfilé

Fläskytterfilé marinerad i kaffe och chili är faktiskt precis lika gott och spännande som det låter, och kommer definitivt att gå hem oavsett smak! Grillas ute eller görs i grillpanna inne.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg benfri fläskytterfilé eller fläskfilé
Marinad
1 1/2 dl rapsolja
1 1/2 msk snabbkaffepulver
2 msk finhackad urkärnad chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk sambal oelek
1 tsk rosmarin
1 1/2 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
Garnering
röda vinbär i klasar
Gör så här
02:00:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1546 KJ / 370 kCal
Fett21 g
Salt2.03 g
Kolhydrater5 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
18 stDetta recept använder jag nästan alltid till fläskytterfilén, den är helt enkelt läckrast!
Iréne
Det här är ett mycket gott recept, men jag saknar ett dryckes förslag
Annika
Jättegott! Jag har gjort receptet flera gånger. Jag brukar lägga i mer kaffe än vad det står. /Ann
Ann-louise