Kabanoss med timjan och vitlökspotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kabanoss med timjan och vitlökspotatis

Smakrik kabanoss serveras med ugnsrostad potatis med smak av timjan och en sval variant på tzatziki; crème fraiche blandad med riven gurka, vitlök och pressad citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 225˚C.
  2. Sätt in en plåt i ugnen för potatisen.
  3. Skär potatisen i klyftor och lägg den i en bunke. Pressa i hälften av vitlöken. Tillsätt timjan, hälften av oljan, salt och peppar. Blanda om.
  4. Lägg potatisen på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  5. Skala och riv gurkan. Pressa ur en del vätskan och blanda gurkan med yoghurten. Pressa i resten av vitlöken, pressad citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  6. Stek korven i resten av oljan i en stekpanna.
  7. Servera korven med vitlökspotatisen, gurkyoghurten och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • färskpressad juice av 1/2 citron
  • 2 förp kabanoss (à 240 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2737 kJ / 656 kCal