Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dragongriljerad skinka

Varför inte griljera julskinkan själv när det blir så mycket godare? Med detta recept griljeras skinkan på endast 15 minuter i ugnen och pricken över i:et blir den härliga smaken och doften av dragon!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär bort svålen från skinkan.
  3. Rör ihop äggula, båda senapssorterna, dragon och socker.
  4. Lägg skinkan på ett galler över en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt över skinkan. Strö över ströbröd.
  5. Ställ in mitt i ugnen och griljera 15–20 minuter, tills ytan börjar få fin färg.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: uteslut äggulan och använd ströbröd fritt från ägg.

Tips

Griljeringen kan göras kvällen före, men en nygriljerad skinka, fortfarande ljummen, är sagolikt gott.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 1 kokt eller ugnsbakad skinka (à ca 2 kg)
  • 1 äggula
  • 2 msk grov, söt senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk dragon
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?