Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Julskinka med kryddig senapsgriljering

Testa att griljera julskinkan med kryddig senap för att få till en ny, rik och spännande smak! Med smaker av senap, farin, ingefära, kanel och kardemumma kommer du att få en julskinka som blir en garanterad hit på julbordet. Smaskens!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör samman alla ingredienser utom ströbrödet. Bre blandningen över den färdiga skinkan.
  3. Griljera i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills skinkan fått fin färg.
  4. Vill du ha en mer glaserad yta, ta ut skinkan efter halva tiden och pensla på ytterligare ett lager av griljeringen. Garnera med kryddnejlikor.

För alla

Griljeringen innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. 
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd, polentagryn, PO-fiber eller krossade Fibrexflingor.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: uteslut äggulan och använd ströbröd utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 äggula
  • 3 msk skånsk senap
  • 1/2 dl brun farin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 3 msk ströbröd
  • 1 skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?