Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Griljering

Griljera skinkan själv och gör en riktigt läcker blandning av senap, apelsinjuice, kryddnejlika och fänkål. Skinkan får en festlig och förtjusande smak som du imponerar på gästerna med!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop alla ingredienser utom ströbrödet.
  3. Skär bort svålen och torka av skinkan väl med hushållpapper. Bre på griljeringsmassan.
  4. Sikta över lite ströbröd. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter eller tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 dl grovkornig, söt senap
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen eller stött fänkål
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk konc apelsinjuice
  • salt och peppar
  • ströbröd att strö över
Lägg till i inköpslistan