Julskinka i ugn

Julskinka är ett måste på de flesta julbord. Ta hjälp av en digital termometer när du tillagar din julskinka i ugnen, så har du full koll på när den är klar. Sedan serverar du din ugnsbakade julskinka tillsammans med grovkornig senap och rödkål.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
25 stI andra stycket står att om man har ugnen på 125 °C tar det 1 1/2-2 timmar per kilo skinka. Men receptet utgår från att man värmer ugnen till 150 °C och då tar det också 1 1/2-2 timmar per kilo skinka! Det är tur att man har en termometer.
Christian
Lätt att hitta, enkelt att följa, alla tider och grader tydliga. Tack och God Jul (skinka)! 👍
Maud
Birgitta, ha inte så bråttom. Hakuna Matata 😎
Hannes
Perfekt👌
Maria
175 grader i ugnen! Lägg skinkan i en Stekpåse så är det enkelt att få ett kanonspad till "doppet" (om man råkar köra över skinkan till mer än 80 grader blir den ändå inte torr tack vare stekpåsen) Går kalas o använda Stekpåse till viltkött oxå Go jul o smaklig spis 🌲
Andreas
Kan inte stämma med 125 gr måste vara 175.
Birgitta
Jag har i flera år kört julskinkan i Sous vide 68 grader C i 12 timmar det är den bästa skinka jag någonsin gjort. I övrigt griljering på samma sätt.
Mats
Har alltid gjort skinkan på detta sätt ,fungerar hur bra som helst. Vist det tar tid men skinkan blir ju så saftig och god. Det sköter ju sig själv där i ugnen. God jul.
Kristina
Kör 150 grader ett par timmar. Sen ska ju den tjockaste delen hunnit bli 72 grader. Tar man bort svålen om den blivit bränd, blir det kanon. Och det går fortare. Kör alltid rimmad, mycket godare än färdigkokt. Men, man måste ha en termometer!
Therese
Inget ont om receptet men med att börja med, ska du tillaga flera kilo nerkylt kött, ta upp det i rumstemp i tid. Låt lagom varm ugn göta sitt, stressa inte. Har läst lite gamla kommentarer här om det ena eller det andra. Gammal sliten jag ugn, ny eller vedeldad....tänk efter själv så är detta ett jättebra recept 👍
Daniel