Julskinka i ugn

Betyg 4.6 av 5.101 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Julskinka i ugn

Julskinka är ett måste på de flesta julbord. Ta hjälp av en digital termometer när du tillagar din julskinka i ugnen, så har du full koll på när den är klar. Sedan serverar du din ugnsbakade julskinka tillsammans med grovkornig senap och rödkål.

Julskinka i ugn

Ingredienser

3 kg
ca 3 kg rimmad skinka

Griljering

1 ägg
2 msk senap
2 msk dijonsenap
1 msk socker
ca 1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • I andra stycket står att om man har ugnen på 125 °C tar det 1 1/2-2 timmar per kilo skinka. Men receptet utgår från att man värmer ugnen till 150 °C och då tar det också 1 1/2-2 timmar per kilo skinka! Det är tur att man har en termometer.

    Christian

  • Lätt att hitta, enkelt att följa, alla tider och grader tydliga. Tack och God Jul (skinka)! 👍

    Maud

  • Birgitta, ha inte så bråttom. Hakuna Matata 😎

    Hannes

  • Perfekt👌

    Maria

  • 175 grader i ugnen! Lägg skinkan i en Stekpåse så är det enkelt att få ett kanonspad till "doppet" (om man råkar köra över skinkan till mer än 80 grader blir den ändå inte torr tack vare stekpåsen) Går kalas o använda Stekpåse till viltkött oxå Go jul o smaklig spis 🌲

    Andreas

  • Kan inte stämma med 125 gr måste vara 175.

    Birgitta

  • Jag har i flera år kört julskinkan i Sous vide 68 grader C i 12 timmar det är den bästa skinka jag någonsin gjort. I övrigt griljering på samma sätt.

    Mats

  • Har alltid gjort skinkan på detta sätt ,fungerar hur bra som helst. Vist det tar tid men skinkan blir ju så saftig och god. Det sköter ju sig själv där i ugnen. God jul.

    Kristina

  • Kör 150 grader ett par timmar. Sen ska ju den tjockaste delen hunnit bli 72 grader. Tar man bort svålen om den blivit bränd, blir det kanon. Och det går fortare. Kör alltid rimmad, mycket godare än färdigkokt. Men, man måste ha en termometer!

    Therese

  • Inget ont om receptet men med att börja med, ska du tillaga flera kilo nerkylt kött, ta upp det i rumstemp i tid. Låt lagom varm ugn göta sitt, stressa inte. Har läst lite gamla kommentarer här om det ena eller det andra. Gammal sliten jag ugn, ny eller vedeldad....tänk efter själv så är detta ett jättebra recept 👍

    Daniel

Testa liknande recept

  • Örtgriljerad skinka
    Betyg 2.7 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dragongriljerad skinka
    Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julskinka med kryddig senapsgriljering
    Betyg 3.1 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Griljering
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Griljerad julskinka
    Betyg 4.6 av 5.249 personer har röstat
    Receptet har 54 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerad tofu
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad