Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paprikasill

Supergod paprikasill som blir ännu bättre när den får stå till sig! Lägg ner sill, färgrik paprika, dill och lök i en burk och toppa med lagen. Låt din hemmagjorda sill stå minst ett dygn före den avnjuts.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär de utvattnade sillfilèerna i 2 cm snedställda bitar. Koka ihop lagen, ta av och låt svalna.
  2. Skala och strimla löken fint. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i tunna strimlor.
  3. Varva allt i en burk, inklusive dillen, häll över lagen. Låt stå minst ett dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 1 rödlök
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1 rejäl knippa dill (1 rejäl knippa motsvarar ca 1 dl färdigklippt)
Lag
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 3 1/2 dl socker
  • 10 hela kryddpepparkorn
  • 2 tsk senapsfrö
  • 8 kryddnejlikor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?