Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Mormors inlagda sill

Ett magnifikt recept på Mormors inlagda sill perfekt till midsommar. Du gör sillen av bland annat ättiksprit, socker, rödlök och purjolök. Hemlagat är godast!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, vatten, socker, lagerblad och kryddpeppar. Låt lagen kallna.
  2. Skala och skiva rödlöken. Ansa och skiva purjolöken. Skär sillen i bitar. Varva sillen med löken i en burk. Häll över lagen.
  3. Låt sillen stå minst 1 dygn i kylskåp. Sillen håller minst 1 vecka i kylen.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 4 msk ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 liten rödlök
  • 1 bit purjolök (à ca 10 cm)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer