Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Julsill

Sill är en smarrig favorit på julbordet! Pensla sillen med crème fraiche, saffran, socker, kajennpeppar och salt och låt sedan kallna. Servera sillen med hackad rödlök och dill strödd ovanpå. Smaklökarna kommer att jubla!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i ca 1 cm breda bitar. Lägg sillen på ett serveringsfat.
  2. Blanda samman lätt crème fraiche med socker, saffran, salt och peppar. Bred såsen över sillen. Låt stå i kylskåpet ca 1 dygn.
  3. Skala och finhacka löken. Hacka dillen. Strö lök och dill i rader över sillen innan servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Bekvämt alternativ: Låt 1 burk (à ca 600 g) inlagd sill rinna av. Blana 2 dl lätt crème fraiche med 1 paket saffran, 1 finhackad rödlök och 1 dl hackad dill. Vänd i sillen och servera. Receptet är avsett för 8 port.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk socker
  • 2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
Till servering
  • 1 stor rödlök
  • 1 knippa dill
Lägg till i inköpslistan