Inlagd sill med apelsinsmak
![Inlagd sill med apelsinsmak](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14656/cf_259/inlagd_sill_med_apelsinsmak.jpg)
Tilltalande och god inlagd sill med apelsinsmak som passar lika bra till julbordet som till andra högtider under året. Sillen får sin goda smak och färg av rödlök, purjolök, apelsiner, lagerblad och apelsinkryddat brännvin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
![Inlagd sill med apelsinsmak](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14656/cf_259/inlagd_sill_med_apelsinsmak.jpg)
Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1 rödlök
1 purjolök
1 apelsin
1 dl färdig inläggningslag med ättika
2 dl vatten
1/2 dl apelsinkryddat brännvin t ex Rånäs (kan uteslutas)
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer