Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd sill med apelsinsmak

Tilltalande och god inlagd sill med apelsinsmak som passar lika bra till julbordet som till andra högtider under året. Sillen får sin goda smak och färg av rödlök, purjolök, apelsiner, lagerblad och apelsinkryddat brännvin.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i ca 3 ca breda bitar, lite på snedden. Skala och skiva rödlöken. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Varva sill, rödlök och purjo i en skål.
  2. Skölj apelsinen väl i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut juicen. Blanda apelsinjuice och -skal med inläggningslag, vatten, brännvin och kryddor.
  3. Häll lagen över sill och lök. Låt stå kallt i ca 1 dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 1 apelsin
  • 1 dl färdig inläggningslag med ättika
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl apelsinkryddat brännvin t ex Rånäs (kan uteslutas)
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?