Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödlökssill med balsamvinäger och honung

Läcker och tilltalande rödlökssill med balsamvinäger och honung. Lättlagad och mycket välsmakande. Inslaget av honung gör sillen till en vinnande rätt på julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor/skivor. Lägg dem i en kastrull med resten av ingredienserna (utom sillen).
  2. Koka upp och låt lagen svalna.
  3. Skölj sillen. Skär i bitar och lägg i lagen. Ställ i kylen och låt dra 1 dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 rödlök
  • 1 1/3 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3/4 dl ättiksprit (12%)
  • 3/4 dl balsamvinäger
  • 2 1/2 msk honung
  • 3 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 2 paket 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan