Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Glasmästarsill

Denna glasmästarsill är en härlig variant på sill i lag. Tillsammans med sillen lägger du i lagen ner bland annat morot, rödlök, olika sorters peppar och kryddnejlikor vilket blir både tjusigt i burken och en fröjd att smaka av.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och slanta moroten. Skala och skiva rödlöken och pepparroten.
  2. Lag: Koka upp lagen. Låt den svalna.
  3. Skär sillfiléerna i mindre bitar. Varva sill, kryddor och grönsaker i en vacker burk. Häll över lagen. Sillen är serveringsklar inom en timme, men den blir godare om den får stå över natten. Sillen håller sig i en vecka i kylen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 filéer inläggningssill (5- minuters sill)
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 3 cm pepparrot
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 tsk senapsfrön
  • 2 lagerblad
Lag
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info