Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Glasstårta med Ballerina kanelbulle

Är det ibland svårt att välja mellan fika och glass? Då har vi det perfekta receptet för dig. Vad sägs om en alldeles underbar glasstårta med smak av kanelbulle? Som det bästa av två världar! Passar perfekt till alla typer av festligheter för både stora och små gottegrisar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kanelkolasås: Blanda alla ingredienserna till kolafyllningen i en kastrull utom kanel. Koka upp och låt koka på medelvärme till 110°C. Blanda i kanel och låt såsen svalna.
  2. Botten: Smält smöret. Kör kakorna till smulor i en matberedare och blanda med smöret. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). 
  3. Glass: Vispa grädden fluffigt i en bunke, rör i den kondenserade mjölken och vaniljsocker. Häll hälften av glassblandningen i formen. Hacka kakorna och vänd ner i glassblandningen. Ringla över ungefär hälften av kanelkolasåsen. Häll på resten av glassblandningen och ställ sedan formen i frysen i minst 6 timmar. Ta ut glasstårtan en stund innan servering.
  4. Garnering: Garnera med vispad grädde, kakor och kanelkolasås.

För alla

Fri från ägg.
Innegåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Ballerina.

Ingredienser

Portioner: 10
Kanelkolasås
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 75 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
Botten
  • 20 g smör
  • 1 förp Ballerina kanelbulle (à 190 g)
Glass
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 st Ballerina kanelbulle
Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 10 st Ballerina kanelbulle
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer