Astrids värmande chai
Astrids värmande chai är en väldigt lättlagad och enkel mjölkdrink som smakar underbart tack vare smakhöjare som kardemumma, ingefära och nejlikor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
2 portioner
4 dl vatten
2 msk te (Earl Grey)
2 msk socker
1/2 tsk stött kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
4 hela nejlikor
3 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sååå gott. Min väninna som är 80 år och inte gillar mjölk i te eller kaffe är helt salig för detta recept. Använt både vitt socker och råsocker, kan inte säga att det blev någon större skillnad.
Agneta
2012-12-08jag tänker prova deta recpt
Linda
2010-05-13Jag drack för några år sedan ett te i Nepal som de kallade "Masala Chai" och blev helt frälst. Jag har sedan dess letat efter ett recept på något som smakar lika gott, och detta recept gör det! Men jag brukar använda rårörsocker istället för vitt socker.
Erika
2010-02-24